FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna för dig.

Varför ska jag lägga upp min idé på Bay of Ideas?

Alldeles för många idéer förblir bara tankar och visioner därför att man saknar nyckelkompetenser eller resurser som tillsammans kan driva idén framåt. På Bay of Ideas lägger du upp din idé så att fler kan engagera sig och utveckla den till något mer än bara en idé. Ju fler som ser din idé, desto större sannolikhet för att rätt personer attraheras och vill utveckla den tillsammans med dig!

Vem kan se min idé?

Din idé presenteras i olika format med olika synlighetsgrader och funktioner. Dels visas den i ett begränsat offentligt marknadsfört format som alla kan se (även de som inte är inloggade), dels i ett mer aktivt format för de som är inloggade, samt i ett mer privat format endast för de som är anslutna till idén. De som är anslutna till idén kan se och arbeta med den, men endast den som äger idén kan göra ändringar och godkänna vem som ansluter.

Hur mycket behöver jag berätta om min idé?

Du bestämmer själv hur mycket eller lite du vill berätta om din idé, både det som syns offentligt till de som vill följa den eller mer privat för det som är anslutna till den. Du kan när som helst redigera innehållet eller uppladdade filer. Ett Utkast syns endast för dig och i detta läge kan du modifiera idén utan att det syns för andra, innan du publicerar.

Behöver min idé vara unik?

Absolut inte, de flesta idéer är inte unika (det är bra!) och det är också anledningen till att du inte ska tveka att lägga upp dem. Det kan röra sig om så traditionella saker som att öppna en restaurang eller starta en frisörsalong tillsammans med andra, likväl som det kan vara att utveckla ett verktyg eller något galet futuristiskt.

Hur långt behöver jag ha kommit med min idé för att presentera den?

Det är helt upp till dig! Du kan presentera din idé i sin allra enklaste form, eller i en mer djupgående beskrivning. Vi gör det enkelt att presentera dina tankar och visioner oavsett hur långt du har kommit och du kan när som helst komplettera med mer information.

Vad betyder det att “Boosta” sin idé?

Din idé blir mer synlig för andra vilket betyder att du kan attrahera fler som vill ansluta till den. Detta ger större sannolikhet för att rätt personer attraheras av just din idé som då kan utvecklas till något mer än bara tankar och visioner.

Kan jag marknadsföra min idé till andra som inte är anslutna till Bay of Ideas?

Absolut! Vi rekommenderar att du marknadsför din idé i så många kanaler som möjligt. Du kan också marknadsföra andras idéer som du tycker verkar vara intressanta. För att ansluta till en idé och interagera med andra på plattformen behöver du registrera dig.

Vem kan ansluta till min idé?

Även om alla kan ansöka om att få ansluta till din idé, så är det du som bestämmer över vem som blir ansluten och kan ta del av fördjupad information. Vi rekommenderar att först knyta kontakt med den du vill prata mer med för en bredare insikt i vem personen är innan du accepterar att hen ansluter till din idé.

Måste jag ha en idé för att gå med i Bay of Ideas?

Det går utmärkt att gå med i Bay of Ideas även om du inte har en idé att lägga upp. Kanske är du mer nyfiken på andras idéer där du känner att du kan bidra med dina kompetenser istället?

Hur mycket tid behöver jag lägga på min idé eller en annan idé som jag blir ansluten till?

Det får du själv bestämma och komma överens om med dina nya Bay of Ideas -kontakter. De flesta som börjar utveckla en idé gör det på fritiden vid sidan om sitt huvudsakliga jobb. Men det finns inget regelverk att förhålla sig till, lägg så mycket tid som känns kul och rätt.

Hur många idéer får jag lägga upp?

Vi har begränsat antalet skapade idéer till 3 stycken per dag.

Hur många idéer får jag ansluta till?

Det finns ingen begränsning för hur många idéer du kan ansluta till, men tänk på att det kan ge ett oseriöst intryck om du ansluter till för många.

Vem äger idén om jag lägger upp den på Bay of Ideas?

I grund och botten finns det ingen som “äger” en idé, men allt material som laddas upp under idén ägs fortfarande av dig. Du bestämmer vad du vill visa upp och till vem. I slutändan blir det som vilket partnerskap som helst. Bay of Ideas är i sin tur en neutral tredje part som aldrig kommer kräva äganderätt eller partnerskap med den som lägger upp sin idé på plattformen.

Kan jag radera en idé som jag har lagt upp?

Ja, det går bra. Du kan också avsluta din idé eller bara avpublicera din idé, då behåller du all information. En idé som är ett utkast kan endast ses av dig.

Hur gammal behöver jag vara för att Gå med i Bay of Ideas?

Eftersom många idéer utmynnar i att starta ett gemensamt företag med andra, krävs det att man är myndig.

Vilka regelverk omfattas mitt användande av på Bay of Ideas?

Genom att Gå med i Bay of Ideas nätverksplattform, godkänner du våra Allmänna Villkor.

Hur hanteras personuppgifter?

Bay of Ideas hanterar dem enligt gängse säkerhetsstandarder och används enbart för att du ska få en så bra användarupplevelse som möjligt. Vi säljer aldrig vidare några personuppgifter till tredje part. Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns beskrivet i vår Integritetspolicy..

Är Bay of Ideas gratis?

Ja! Att ha ett privatkonto där du kan interagera med andra på plattformen, presentera idéer och ansluta till dem, kommer alltid att vara gratis på Bay of Ideas. Vissa företagsrelaterade tjänster och andra premiumfunktioner för privatanvändare kan i framtiden presenteras som betalbara alternativ.